Kalkoen met appelvulling en ciderjus
bewaar
bewaar

Kalkoen met appelvulling en ciderjus

25 min. bereiden
3 uur oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de salieblaadjes in dunne reepjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook en ui glazig. Bak de saliereepjes heel even mee. Laat dit mengsel afkoelen.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Knip het vel van de saucijzen open en meng in een kom het vlees met het uiknoflookmengsel en de appel.

Verwijder het elastiek van de kalkoen. Bekleed de braadslee kruiselings met 2 grote stukken bakpapier. Laat het bakpapier heel ruim overhangen. Vul de buikholte van de kalkoen met het vleesmengsel en steek de buikholte dicht met cocktailprikkers. Wrijf de kalkoen rondom in met peper en zout. Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Bedek de bovenkant met het spek.

Vouw het bakpapier rond de kalkoen omhoog en bind het met rolladetouw dicht. Vouw eventuele kieren ook dicht. Schuif de braadslee in de oven en schakel de oven in op 150 ºC. Zo wordt de kalkoen heel geleidelijk met de oven mee warm. Braad de kalkoen in ca. 3 uur bruin en gaar.

Vouw het bakpapier iets open en schenk het braadvocht in een hapjespan. Voeg de cider toe en kook het geheel op hoog vuur in tot een lichtgebonden jus. Pers de citroen uit en breng de jus op smaak met het citroensap, peper en zout. Leg de kalkoen op een schaal en geef de jus er apart bij.

combinatietipLekker met gekaramelliseerde aardappeltjes en haricots verts met walnoten.
algemeen*Tijdelijk in assortiment in december.

Kalkoen braden

Instructievideo - 06:32 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kalkoen met appelvulling en ciderjus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig