bewaar
Appelchutney
Appelchutney
bewaar

Appelchutney

1 uur bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

2 porties

600 g

appels

2

uien

100 g

rozijnen

300 g

fijne tafelsuiker

2

kaneelstokjes

4 takjes

tijm

4 cm

verse gemberwortel

300 ml

appelazijn

Dit heb je nodig

  • 2 jampotten à 350 ml, goed omgewassen

Aan de slag

1

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Meng in een pan de appel met de uien, rozijnen en suiker. Steek de kaneel, takjes tijm en plakjes gember ertussen en schenk de azijn erbij.

2

Breng het appelmengsel al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat het in 45 min. zachtjes inkoken tot een dikke moes. Roer regelmatig.

3

Verwijder de kaneelstokjes, takjes tijm en stukken gember. Schep de chutney in de potten en sluit deze direct af. Zet de potten op hun kop en keer ze na 5 min. weer om. Laat de chutney verder afkoelen. Plak een etiket met de bereidingsdatum en houdbaarheid op de potjes.

tip

algemeenDe houdbaarheid van de appelchutney is ca. 4 maanden.