bewaar
Geroosterde zoete aardappel
Geroosterde zoete aardappel
bewaar

Geroosterde zoete aardappel

Zoete aardappelen uit de oven met frisse kruidenolie: verrassend bijgerecht.

10 min. bereiden
40 min. oventijd
160waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

zoete aardappel

3 el

traditionele olijfolie

5 takjes

verse basilicum

20 g

verse platte peterselie

10 g

verse munt

Dit heb je nodig

  • bakblik

Zoete aardappelen uit de oven met frisse kruidenolie: verrassend bijgerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en halveer ze in de lengte. Prik de aardappelen met een scherp mesje rondom in. Leg ze op een bakblik, besprenkel ze met 2/3 van de olie en bestrooi ze met (zee)zout.

2

Schuif het bakblik in het midden van de oven en rooster de aardappelen in ca. 40 min. gaar en bruin. Pluk ondertussen de blaadjes van de steeltjes basilicum en peterselie en scheur grote blaadjes eventueel in stukjes. Schep in een kommetje de kruiden met de resterende olie en naar smaak zout en peper door elkaar.

3

Leg de aardappelen naast elkaar op een schaal en schep de kruiden op de aardappelen.

tip

combinatietipLekker met kip erbij.