Geroosterde zoete aardappel
Zoete aardappelen uit de oven met frisse kruidenolie: verrassend bijgerecht.
Ingrediënten
4 personen
750 g
zoete aardappelen
3 el
traditionele olijfolie
5 takjes
verse basilicum
20 g
verse platte peterselie
10 g
verse munt
Dit heb je nodig
bakblik
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en halveer ze in de lengte. Prik de aardappelen met een scherp mesje rondom in. Leg ze op een bakblik, besprenkel ze met 2/3 van de olie en bestrooi ze met (zee)zout.
Schuif het bakblik in het midden van de oven en rooster de aardappelen in ca. 40 min. gaar en bruin. Pluk ondertussen de blaadjes van de steeltjes basilicum en peterselie en scheur grote blaadjes eventueel in stukjes. Schep in een kommetje de kruiden met de resterende olie en naar smaak zout en peper door elkaar.
Leg de aardappelen naast elkaar op een schaal en schep de kruiden op de aardappelen.
Geroosterde zoete aardappel
Zoete aardappelen uit de oven met frisse kruidenolie: verrassend bijgerecht.

bijgerecht
null personen
230 kcal
10 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en halveer ze in de lengte. Prik de aardappelen met een scherp mesje rondom in. Leg ze op een bakblik, besprenkel ze met 2/3 van de olie en bestrooi ze met (zee)zout.
Schuif het bakblik in het midden van de oven en rooster de aardappelen in ca. 40 min. gaar en bruin. Pluk ondertussen de blaadjes van de steeltjes basilicum en peterselie en scheur grote blaadjes eventueel in stukjes. Schep in een kommetje de kruiden met de resterende olie en naar smaak zout en peper door elkaar.
Leg de aardappelen naast elkaar op een schaal en schep de kruiden op de aardappelen.
combinatietip:Lekker met kip erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)750 g zoete aardappelen
3 el traditionele olijfolie
5 takjes verse basilicum
20 g verse platte peterselie
10 g verse munt
Dit heb je nodig
bakblik