Geroosterde zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappelen uit de oven met frisse kruidenolie: verrassend bijgerecht.

295 kcal

10 min. bereiden, 35 min. oventijd

4/5

(4)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • bakpapier


12 maanden Lekker Eten - 12 maanden Lekker Eten

juni 2024 - juni 2024

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon. Halveer de aardappelen in de lengte. Prik de aardappelen rondom met een vork.

  2. Meng in een kom de olie met de knoflookpoeder, uienpoeder en gerookte-paprikapoeder. Meng met de aardappelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Leg de aardappelen met snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappelen 30-35 min. in het midden van de oven gaar. Draai de aardappelen halverwege om.

  4. Schaaf ondertussen met een dunschiller vlokken van de Parmezaanse kaas. Snijd de peterselie grof. Bestrooi de aardappelen met de kaas en peterselie en serveer.

Wat vond je van dit recept?

Geroosterde zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappelen uit de oven met frisse kruidenolie: verrassend bijgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig