bewaar
Gegratineerde rabarber
Gegratineerde rabarber
bewaar

Gegratineerde rabarber

Een van de voordelen van een nagarecht met rabarber: je krijgt nog wat extra groente binnen!

20 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse rabarber

125 g

donkere basterdsuiker

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • eenpersoonsovenschaaltjes

Een van de voordelen van een nagarecht met rabarber: je krijgt nog wat extra groente binnen!

Aan de slag

1

Was de rabarber in ruim koud water en laat de rabarber goed uitlekken. Doe de rabarber in een pan, voeg 4 el van de suiker toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag, en kook de rabarber in ca. 10 min. gaar. Laat eventueel een teveel aan vocht verdampen.

2

Verwarm intussen de grill van de oven voor. Roer de crème fraîche los. Verdeel de rabarber over de schaaltjes, schep de crème fraîche erop en strooi de rest van de suiker erover.

3

Zet de schaaltjes op het rooster 10 cm onder het grillelement in de oven en laat de suiker heel licht karameliseren. Serveer direct.

tip

algemeenIn mei is rabarber op zijn lekkerst.

variatietipProbeer dit gerecht ook eens met (kant-en-klare) appelcompote of een compote van abrikozen met sinaasappel.