bewaar
Gevulde kipfilet met groene kruiden
Gevulde kipfilet met groene kruiden
bewaar

Gevulde kipfilet met groene kruiden

35 min. bereiden
1 uur wachten
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

hüttenkäse

1 teen

knoflook

3 el

basilicum

10 g

bieslook

1

eiwit

4

kipfilets

40 g

boter

1½ tl

citroensap

100 ml

droge witte wijn

Aan de slag

1

Meng in een kom de hüttenkäse met de uitgeperste knoflook, basilicum, bieslook, de helft van het eiwit en naar smaak zout en peper.

2

Snijd de kipfilets tot op 1 cm van de rand als een zakje in. Schep de vulling in de opening. Bestrijk de randen met eiwit en duw ze op elkaar. Pak elke kip­filet strak in een stukje vershoudfolie en leg ze ca. 1 uur in de koelkast.

3

Wrijf de kipfilets rondom in met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin, Sprenkel het citroensap erover en bak ze nog 2 minuten. Schenk de wijn langs de rand in de pan en stoof de kip­filets in ca. 10 min. zachtjes gaar. Leg de kipfilets op een plank, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten.

4

Schenk 2 el water bij het braadvocht en kook het geheel op hoog vuur nog 2 min. tot een lekkere jus. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met tagliatelle en broccoli.

algemeenMet de vulling is het eenvoudig variëren, bijvoorbeeld een combinatie van peterselie met koriander.