bewaar
Mosselpotje met verse kruiden
Mosselpotje met verse kruiden
bewaar

Mosselpotje met verse kruiden

25 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 bak

verse mosselen

1

ui

1 teentje

knoflook

1 zakje

verse bieslook

1 zakje

verse peterselie

1 zakje

verse kervel

1 eetlepel

boter

1

visbouillontablet

250 ml

droge witte wijn

1 bekertje

crème fraîche

Aan de slag

1

Mosselen grondig wassen onder koud stromend water. Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten verwijderen. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Bieslook in stukjes van 1 cm knippen. Steeltjes van peterselie snijden, blad grof hakken. Kervelblaadjes van steeltjes plukken.

2

In (mossel)pan boter verhitten, ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet boven pan verkruimelen. Wijn en crème fraîche erdoor roeren en 1 minuut meewarmen. Mosselen en kruiden in pan doen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen in 5 à 8 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen verwijderen. Mosselen in pan serveren, met knapperig stokbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mosselpotje met verse kruiden

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig