bewaar
Mosselpotje met verse kruiden
Mosselpotje met verse kruiden
bewaar

Mosselpotje met verse kruiden

25 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 bak

verse mosselen

1

ui

1 teentje

knoflook

1 zakje

verse bieslook

1 zakje

verse peterselie

1 zakje

verse kervel

1 eetlepel

boter

1

visbouillontablet

2½ dl

droge witte wijn

1 bekertje

crème fraîche

Aan de slag

1

Mosselen grondig wassen onder koud stromend water. Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten verwijderen. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Bieslook in stukjes van 1 cm knippen. Steeltjes van peterselie snijden, blad grof hakken. Kervelblaadjes van steeltjes plukken.

2

In (mossel)pan boter verhitten, ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet boven pan verkruimelen. Wijn en crème fraîche erdoor roeren en 1 minuut meewarmen. Mosselen en kruiden in pan doen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen in 5 à 8 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen verwijderen. Mosselen in pan serveren, met knapperig stokbrood.