Mosselpotje met verse kruiden

hollands
hoofdgerecht
2 personen
4
51
Advertentie
Ingrediënten
- 1 bak verse mosselen (2 kg)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 zakje verse bieslook (25 g)
- 1 zakje verse peterselie (30 g)
- 1 zakje verse kervel (15 g)
- 1 eetlepel boter
- 1 visbouillontablet
- 2½ dl droge witte wijn
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Mosselen grondig wassen onder koud stromend water. Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten verwijderen. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Bieslook in stukjes van 1 cm knippen. Steeltjes van peterselie snijden, blad grof hakken. Kervelblaadjes van steeltjes plukken.
- In (mossel)pan boter verhitten, ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet boven pan verkruimelen. Wijn en crème fraîche erdoor roeren en 1 minuut meewarmen. Mosselen en kruiden in pan doen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen in 5 à 8 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen verwijderen. Mosselen in pan serveren, met knapperig stokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 10 g
- vet 35 g