Crè­me ca­ra­mel

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(45) waardeer
frans nagerecht 8 personen
3 45

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 soufflévormpjes van aardewerk, 2 ovenschalen

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Zet de soufflévormpjes in de ovenschalen. Breng 150 g suiker en 50 ml water aan de kook en laat in ca. 6 min. bruin kleuren (karamelliseren). Verdeel de karamel over de vormpjes.
  2. Splits 2 eieren. Klop de dooiers in een kom met de overige eieren en de rest van de suiker met een garde tot de suiker is opgelost. Snijd de vanillestokjes open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng de melk, de vanillestokjes en het merg aan de kook. Laat iets afkoelen Schenk al roerend over het eiermengsel. Schenk door een zeef en verdeel over de vormpjes.
  3. Schenk kokend water in de ovenschalen tot de vormpjes half onder staan. Zet de schalen ca. 30 min. in de oven. Steek er een mes in: als deze er schoon uitkomt, zijn de puddinkjes gaar.
  4. Haal de vormpjes uit de schalen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet 2 uur in de koelkast. Snijd voor het serveren de crème caramel los. Zet een bord op een vormpje en draai om. Verwijder het vormpje zodra de karamel over het puddinkje loopt.

Tip:

Eet u met vier personen? U kunt dan de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.