Ratatouille met zalmfilet

frans
hoofdgerecht
4 personen
3
54
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g couscous
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 5 el olijfolie
- 1 aubergine (in halve plakjes)
- 1 courgette (in halve plakjes)
- 2 x 200 g zalmfilet ((diepvries), ontdooid)
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1 tl gedroogde tijm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de tomaten uitlekken, vang 2 el tomatensap uit het blik op en houd apart. Snijd de tomaten in stukken.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aubergine 3 min. Voeg de courgette toe en bak nog 4 min.
- Verhit 2 el olie in een andere koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak in 4 min. goudbruin en net gaar. Keer halverwege.
- Voeg de tomaten, het tomatensap, de knoflook en de tijm toe aan de groenten en bak 1 min. mee. Breng de ratatouille op smaak met peper en zout.
- Verdeel de zalm en de ratatouille over 4 borden en serveer met de couscous.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 63 g
- vet 35 g