bewaar
Haringovenschotel
Haringovenschotel
bewaar

Haringovenschotel

20 min. bereiden
20 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

zoute haringen

1

ui

100 g

boter of margarine

2 zakken

voorgekookte aardappelgolfjes

2 eetlepels

kappertjes

25 g

kruidenpaneermeel

1

kropsla

4 eetlepels

yoghurtdressing

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Haringen schoonmaken en in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Ui ca. 3 minuten fruiten. In ovenschaal laagje aardappel, laagje haring met ui en laagje kappertjes leggen. 2 dl warm water toevoegen. Rest van boter smelten. Gesmolten boter over schotel schenken en bestrooien met paneermeel. Schotel in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Intussen sla schoonmaken, wassen en in stukken scheuren. Sla vermengen met dressing en bij ovenschotel serveren.