Filopakketje met wortel en kaas
590 kcal
30 min. bereiden, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 bos
1 bakje
1 pakje
1 zakje
4 takjes
40 g
1 el
2 el
1 pak
3 tl
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2010 nr. 09 - Groente volop variëren
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 300 g wortel grof en kook 4 min. Giet af en laat afkoelen.
Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Meng met de wortel, kaas, bosui, basilicum en peper en zout naar smaak.
Meng de boter, pesto en 1 el olie. Bestrijk al het deeg hiermee en maak 2 stapeltjes van 5 plakjes.
Verdeel het wortelmengsel over de stapeltjes, vouw er pakketjes van en leg ze met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met 1 el olie en strooi het sesamzaad erover.
Bak de pakketjes ca. 30 min. in de oven. Snijd ze doormidden en serveer. Lekker met tomatensalade.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Filopakketje met wortel en kaas

hoofdgerecht
4 personen
590 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 300 g wortel grof en kook 4 min. Giet af en laat afkoelen.
Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Meng met de wortel, kaas, bosui, basilicum en peper en zout naar smaak.
Meng de boter, pesto en 1 el olie. Bestrijk al het deeg hiermee en maak 2 stapeltjes van 5 plakjes.
Verdeel het wortelmengsel over de stapeltjes, vouw er pakketjes van en leg ze met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met 1 el olie en strooi het sesamzaad erover.
Bak de pakketjes ca. 30 min. in de oven. Snijd ze doormidden en serveer. Lekker met tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bos peen
1 bakje pijnboompitten
1 pakje witte kaasblokjes
1 zakje bosui
4 takjes basilicum
40 g boter
1 el pesto alla genovese
2 el olijfolie
1 pak filodeeg
3 tl sesamzaad
Dit heb je nodig
bakpapier




