bewaar
Spaghetti met aubergine en pesto
Spaghetti met aubergine en pesto
bewaar

Spaghetti met aubergine en pesto

Een snelle pasta met ui en courgette kan natuurlijk niet zonder een lekkere pesto.

15 min. bereiden
165waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

spaghetti

2

aubergines

2

uien

3 el

traditionele olijfolie

65 g

pijnboompitten

190 g

pesto alla Genovese

Dit heb je nodig

  • wok

Een snelle pasta met ui en courgette kan natuurlijk niet zonder een lekkere pesto.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de aubergines schoon en snijd in kleine stukjes. Snijd de ui fijn. Verhit de olie in een ruime koekenpan (of wok) en bak hierin de ui en aubergine 6 min., schep geregeld om.

2

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitjes op matig vuur heel lichtbruin. Laat afkoelen op een bord. Meng de spaghetti met het aubergine-uimengsel en de pesto. Warm nog 2 min. door. Strooi de pijnboompitjes eroverheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de spaghetti over de borden.