bewaar
Tonijnsalade
Tonijnsalade
bewaar

Tonijnsalade

Met sterke smaken als ui, olijf en de tonijn is deze salade lekker robuust.

20 min. bereiden
112waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

300 g

verse sperziebonen

2

rode uien

320 g

tonijnmoot in olie

4

trostomaten

10

zwarte olijven zonder pit

3 el

kraanwater

1 zakje

salademix kruiden/ bieslook

1

vers stokbrood

Met sterke smaken als ui, olijf en de tonijn is deze salade lekker robuust.

Aan de slag

1

Kook de eieren in ca. 9 min. hard. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in ca. 5 min. beetgaar. Snijd de ui in ringen.

2

Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten in partjes. Pel de eieren en snijd in partjes. Verdeel de moten tonijn in 4 stukken. Halveer de olijven.

3

Schik op een schaal de sperziebonen, tomaten, uien, olijven en tonijn. Maak de dressing van het water, 3 el tonijnolie en de salademix. Schenk over de salade. Serveer met stokbrood.