bewaar
Thaise kipcurry met aubergine en sperziebonen
Thaise kipcurry met aubergine en sperziebonen
bewaar

Thaise kipcurry met aubergine en sperziebonen

Nog authentieker? Strooi er wat verse koriander overheen.

25 min. bereiden
175waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1

ui

1

aubergine

2 el

traditionele olijfolie

360 g

Thaise kipfiletblokjes

100 g

boemboe groene curry

200 g

kokosmelk

225 g

diepvries zeer fijne sperziebonen

Nog authentieker? Strooi er wat verse koriander overheen.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui grof en snijd de aubergine in blokjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak 3-4 min. mee. Voeg de aubergine toe en bak nog 3 min. Schep de boemboe en kokosmelk erdoor. Voeg de sperziebonen toe en doe de deksel op de pan. Stoof de curry 7-8 min. tot de sperziebonen beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rijst in kommen en verdeel de kipcurry erover.

combinatietipBestrooi de curry voor een authentiek Thaise smaak met 2 el verse korianderblaadjes (bakje 15 g).