Sushi met miesoep
Wie houdt er niet van sushi? Met de Japanse miesoep geef je je etentje nét wat meer cachet.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g Chinese mie (pak a 250 g)
- 2 tenen knoflook
- 3 preien
- 2 el roerbakolie
- 2 kippenbouillontabletten
- 3 el vissaus (fles a 200 ml)
- 750 ml water
- 2 schalen sushi maki (schaal a 380 g, of andere sushi)
Advertentie
Bereiden
- Bereid de mie volgens de aanwijzingen van de verpakking. Pel en snipper de knoflook. Maak de prei schoon, snijd in ringen en was.
- Verhit de olie in een soeppan. Fruit de knoflook en prei ca. 2 min. Voeg de bouillontabletten, vissaus en water toe en breng aan de kook. Laat de soep ca. 4 min. koken. Voeg de mie toe aan de soep.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rangschik de sushi op een schaal. Serveer de soep met de sushi. Lekker met groene thee of sake (Japanse rijstwijn).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 80 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Sushi met miesoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sushi met miesoep
- 150 g Chinese mie
- 2 tenen knoflook
- 3 preien
Bereid de mie volgens de aanwijzingen van de verpakking. Pel en snipper de knoflook. Maak de prei schoon, snijd in ringen en was.
- 2 el roerbakolie
- 2 kippenbouillontabletten
- 3 el vissaus
- 750 ml water
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de knoflook en prei ca. 2 min. Voeg de bouillontabletten, vissaus en water toe en breng aan de kook. Laat de soep ca. 4 min. koken. Voeg de mie toe aan de soep.
- 2 schalen sushi maki
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rangschik de sushi op een schaal. Serveer de soep met de sushi. Lekker met groene thee of sake (Japanse rijstwijn).