bewaar
Sushi met miesoep
Sushi met miesoep
bewaar

Sushi met miesoep

Wie houdt er niet van sushi? Met de Japanse miesoep geef je je etentje nét wat meer cachet.

20 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

Chinese mie

2 tenen

knoflook

3

preien

2 el

roerbakolie

2

kippenbouillontabletten

3 el

vissaus

750 ml

water

2 schalen

sushi maki

Wie houdt er niet van sushi? Met de Japanse miesoep geef je je etentje nét wat meer cachet.

Aan de slag

1

Bereid de mie volgens de aanwijzingen van de verpakking. Pel en snipper de knoflook. Maak de prei schoon, snijd in ringen en was.

2

Verhit de olie in een soeppan. Fruit de knoflook en prei ca. 2 min. Voeg de bouillontabletten, vissaus en water toe en breng aan de kook. Laat de soep ca. 4 min. koken. Voeg de mie toe aan de soep.

3

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rangschik de sushi op een schaal. Serveer de soep met de sushi. Lekker met groene thee of sake (Japanse rijstwijn).