Miesoep met wasabi-runderreepjes

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eetlepels ketjap
- 4 theelepels wasabipasta (tube a 45 g)
- 1 schaal runderreepjes (300 g)
- 4 eetlepels olie
- 1 zak Chinese roerbakgroente (400 g)
- 2 vleesbouillontabletten
- 2 plakken Chinese mie (pak a 250 g, 3 plakken)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ketjap met 3 tl wasabipasta losroeren. Wasabimengsel door runderreepjes scheppen en afgedekt 5 min. laten marineren. In wok 2 el olie verhitten. Roerbakgroente 2 min. roerbakken. Groente blussen met 1 liter water, bouillontablet en rest wasabi toevoegen. Water aan de kook brengen. Mie toevoegen, vuur laag draaien en 4 min. laten staan. Af en toe roeren om mie los te maken. In koeken- pan rest van olie verhitten. Runderreepjes in 4 min. gaarbakken. Soep met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier grote kommen verdelen. Runderreepjes erop scheppen. Lekker met kroepoek.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 38 g
- vet 18 g