bewaar
Balletje, balletje
Balletje, balletje
bewaar

Balletje, balletje

Echte Hollandse hap: aardappelen, worteltjes en gehaktballen.

20 min. bereiden
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

ongezouten roomboter

700 g

krieltjes

300 g

mager rundergehakt

2 el

paneermeel

1

middelgroot ei

2 tl

Franse mosterd

Echte Hollandse hap: aardappelen, worteltjes en gehaktballen.

Aan de slag

1

Verhit de boter in een hapjespan en bak de krieltjes met de deksel op de pan in 8 min. gaar en bruin. Schep regelmatig om.

2

Doe ondertussen het gehakt in een kom samen met het paneermeel, het ei en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Kneed goed door en maak balletjes ter grootte van een krieltje. Voeg bij de krieltjes en bak in 5 min. gaar.

3

Kook de worteltjes in 4 min. beetgaar. Voeg bij de krieltjes en bak nog 2 min. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de peterselie.