Balletje, balletje
Echte Hollandse hap: aardappelen, worteltjes en gehaktballen.
Ingrediënten
4 personen
30 g
ongezouten roomboter
700 g
krieltjes
300 g
mager rundergehakt
2 el
paneermeel
1
middelgroot ei
2 tl
Franse mosterd
Aan de slag
Verhit de boter in een hapjespan en bak de krieltjes met de deksel op de pan in 8 min. gaar en bruin. Schep regelmatig om.
Doe ondertussen het gehakt in een kom samen met het paneermeel, het ei en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Kneed goed door en maak balletjes ter grootte van een krieltje. Voeg bij de krieltjes en bak in 5 min. gaar.
Kook de worteltjes in 4 min. beetgaar. Voeg bij de krieltjes en bak nog 2 min. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de peterselie.
Balletje, balletje
Echte Hollandse hap: aardappelen, worteltjes en gehaktballen.

hoofdgerecht
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een hapjespan en bak de krieltjes met de deksel op de pan in 8 min. gaar en bruin. Schep regelmatig om.
Doe ondertussen het gehakt in een kom samen met het paneermeel, het ei en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Kneed goed door en maak balletjes ter grootte van een krieltje. Voeg bij de krieltjes en bak in 5 min. gaar.
Kook de worteltjes in 4 min. beetgaar. Voeg bij de krieltjes en bak nog 2 min. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)30 g ongezouten roomboter
700 g krieltjes
300 g mager rundergehakt
2 el paneermeel
1 middelgroot ei
2 tl Franse mosterd