bewaar
Gehaktballen en rode bietjes met peper
Gehaktballen en rode bietjes met peper
bewaar

Gehaktballen en rode bietjes met peper

30 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 snee

bruinbrood

1

middelgroot ei

5 g

gehaktkruiden

1 el

Franse mosterd

350 g

rundergehakt

800 g

vastkokende aardappel

4 el

ongezouten roomboter

18 g

jus

250 ml

kraanwater

800 g

geraspte bietjes

25 g

verse bieslook

Aan de slag

1

Snijd de boterham in kleine blokjes. Meng het brood met het ei, de gehaktkruiden en mosterd. Kneed het gehakt erdoor. Vorm er 8 ballen van en druk een beetje plat. Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca.15 min gaar en giet af.

2

Verhit ¾ van de boter in de braadpan en bak als het schuim begint weg te trekken de gehaktballen rondom bruin. Voeg de jus en het water toe. Laat het gehakt met de deksel half op de pan, op matig vuur in ca. 15 min. gaar worden. Keer zo nu en dan.

3

Smelt de rest van de boter in een diepe pan. Voeg de bieten en lekker veel zwarte peper toe. Schep om en laat op matig vuur goed warm worden. Snijd de bieslook fijn en roer erdoor. Verdeel de gehaktballen, aardappelen en bietjes over borden. Schep de jus over het gehakt en de aardappelen.