Gehaktballen en rode bietjes met peper

Advertentie
Ingrediënten
- 1 snee bruinbrood
- 1 middelgroot ei
- 5 g gehaktkruiden (zakje à 10 g)
- 1 el Franse mosterd
- 350 g rundergehakt
- 800 g vastkokende aardappelen
- 4 el ongezouten roomboter
- 18 g jus (zakje)
- 250 ml kraanwater
- 800 g geraspte bietjes (pak à 400 g)
- 25 g verse bieslook
Advertentie
Bereiden
- Snijd de boterham in kleine blokjes. Meng het brood met het ei, de gehaktkruiden en mosterd. Kneed het gehakt erdoor. Vorm er 8 ballen van en druk een beetje plat. Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca.15 min gaar en giet af.
- Verhit ¾ van de boter in de braadpan en bak als het schuim begint weg te trekken de gehaktballen rondom bruin. Voeg de jus en het water toe. Laat het gehakt met de deksel half op de pan, op matig vuur in ca. 15 min. gaar worden. Keer zo nu en dan.
- Smelt de rest van de boter in een diepe pan. Voeg de bieten en lekker veel zwarte peper toe. Schep om en laat op matig vuur goed warm worden. Snijd de bieslook fijn en roer erdoor. Verdeel de gehaktballen, aardappelen en bietjes over borden. Schep de jus over het gehakt en de aardappelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 614 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gehaktballen en rode bietjes met peper
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gehaktballen en rode bietjes met peper
- 1 snee bruinbrood
- 1 middelgroot ei
- 5 g gehaktkruiden
- 1 el Franse mosterd
Snijd de boterham in kleine blokjes. Meng het brood met het ei, de gehaktkruiden en mosterd.
- 350 g rundergehakt
Kneed het gehakt erdoor. Vorm er 8 ballen van en druk een beetje plat.
- 800 g vastkokende aardappelen
Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca.15 min gaar en giet af.
- 3 el ongezouten roomboter
- 18 g jus
- 250 ml kraanwater
Verhit de boter in de braadpan en bak als het schuim begint weg te trekken de gehaktballen rondom bruin. Voeg de jus en het water toe.
Laat het gehakt met de deksel half op de pan, op matig vuur in ca. 15 min. gaar worden. Keer zo nu en dan.
- 1 el ongezouten roomboter
- 800 g geraspte bietjes
Smelt de boter in een diepe pan. Voeg de bieten en lekker veel zwarte peper toe. Schep om en laat op matig vuur goed warm worden.
- 25 g verse bieslook
Snijd de bieslook fijn en roer erdoor. Verdeel de gehaktballen, aardappelen en bietjes over borden. Schep de jus over het gehakt en de aardappelen.