bewaar
Gestoofde zomerkip
Gestoofde zomerkip
bewaar

Gestoofde zomerkip

30 min. bereiden
1 uur 25 min. wachten
33waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

hele (scharrel)kip

6 el

olijfolie

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

4 tenen

knoflook

2

preien

400 ml

droge witte wijn

600 ml

kippenbouillon

4 sneetjes

oud witbrood

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Bestrijk de kip met 2 el olie en bestrooi met 1 1/2 el kruiden en peper en zout. Verhit 3 el olie in een braadpan en bak de kip op middelhoog vuur goudbruin. Bak 3 hele tenen knoflook en de prei 2 min. mee. Voeg de wijn en 400 ml bouillon toe en breng aan de kook. Laat afgedekt op laag vuur in ca. 75 min. gaar worden. Voeg eventueel de rest van de bouillon toe.

2

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schuif de kip op een met bakpapier beklede bakplaat 8-10 min. in het midden van de oven.

3

Pers de rest van de knoflook. Verwijder de korstjes en verkruimel het brood. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het kruim, de knoflook en de rest van de kruiden in 3 min. goudbruin.

4

Snijd de kip in stukken, bestrooi met het kruim.

Kip verdelen

Instructievideo - 01:04 min.