bewaar
Zo­mer­s­tamp­pot & zoe­te spek­jes
Zo­mer­s­tamp­pot & zoe­te spek­jes
bewaar

Zo­mer­s­tamp­pot & zoe­te spek­jes

Natuurlijk met een kuiltje, deze keer gevuld met zoet-zoute honingjus.

25 min. bereiden
618waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

kruimige aardappelen

300 g

diepvries snijbonen

1 el

traditionele olijfolie

250 g

magere spekreepjes

1 el

vloeibare honing

2 el

kraanwater

125 ml

crème fraîche

2

stronken witlof

Natuurlijk met een kuiltje, deze keer gevuld met zoet-zoute honingjus.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de snijbonen in weinig water met zout in 4 min. beetgaar.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Roer de honing en water erdoor.

3

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in stronken. Schep de snijbonen en het witlof erdoor en breng op smaak met peper en zout. Neem de spekjes uit de pan en strooi ze over de stamppot. Maak een kuiltje en schenk hier de honingjus in.