bewaar
Varkenssaté met paprika-komkommersalade
Varkenssaté met paprika-komkommersalade
bewaar

Varkenssaté met paprika-komkommersalade

20 min. bereiden
8 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

varkenshaas

½ zakje

marinade saté

1 bakje

komkommersalade

2 zakjes

paprikarauwkost

1

ui

1 duopak

Franse baguettes

1 pot

kleine zoetzure augurken

Dit heb je nodig

  • grillpan of barbecue, satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

Aan de slag

1

Marineer de varkenshaas volgens de aanwijzingen op de verpakking van de marinade. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de komkommer salade, de rauwkost, de ui en peper en zout naar smaak in een kom.

2

Rijg de varkenshaas aan de satéstokjes. Verhit de grillpan of barbecue en rooster. Gril de saté in ca. 6 min. rondom goudbruin en rosé vanbinnen. Keer regel matig. Bak ondertussen de baguettes 6-8 min*. in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze in plakjes.

3

Leg de varkenssaté op 4 borden en schep de salade erbij. Serveer met de baguettes en de augurken. Lekker met een gepofte aardappel.

algemeen* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.