Kook de worteltjes in water met wat zout in 10 min. beetgaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het basilicum en peper en zout naar smaak toe.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bestrooi de speklapjes met peper en zout naar smaak en bak ze in 18 min. aan beide kanten goudbruin en gaar, keer geregeld. Neem de speklapjes uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel of aluminiumfolie warm. Bak de uien in het bakvet. Roer er de honing en 3 el water door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de speklapjes en de basilicumpuree over 4 borden. Schep de honingjus over de speklapjes. Serveer met de worteltjes.
- algemeenVervang voor een pikant accent de honing door gembersiroop.
Gerelateerde recepten
Speklapje met honingjus en worteltjes

hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de worteltjes in water met wat zout in 10 min. beetgaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het basilicum en peper en zout naar smaak toe.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bestrooi de speklapjes met peper en zout naar smaak en bak ze in 18 min. aan beide kanten goudbruin en gaar, keer geregeld. Neem de speklapjes uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel of aluminiumfolie warm. Bak de uien in het bakvet. Roer er de honing en 3 el water door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de speklapjes en de basilicumpuree over 4 borden. Schep de honingjus over de speklapjes. Serveer met de worteltjes.
algemeen:Vervang voor een pikant accent de honing door gembersiroop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 voordeelzak geschrapte worteltjes
1 zak aardappelpuree
2 tl gedroogd basilicum
2 el olijfolie
2 schalen speklapjes
2 uien
2 el bloemenhoning