bewaar
Zeeuws vispotje
Zeeuws vispotje
bewaar

Zeeuws vispotje

Voor echte visliefhebbers! Deze slanke stoofpot vol smaken staat zó op tafel.

30 min. bereiden
331waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 tenen

knoflook

4

tomaten

2 el

traditionele olijfolie

30 g

ongezouten roomboter

250 ml

droge witte wijn

150 g

verse kabeljauwfilet

150 g

verse zalmfilet

3 takjes

verse platte peterselie

150 g

verse mosselen

100 g

Hollandse garnalen

Voor echte visliefhebbers! Deze slanke stoofpot vol smaken staat zó op tafel.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verhit de olie en boter in een hapjespan en bak de ui en knoflook op laag vuur 5 min. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Voeg toe aan de ui en knoflook en schenk de wijn erbij.

2

Stoof met de deksel op de pan nog 10 min. Snijd de kabeljauw en zalm in stukken van 5 cm en bestrooi met peper en zout. Voeg toe aan het mengsel in de pan en laat in 6 min. net gaar worden. Snijd de peterselie fijn. Voeg de laatste 2 min. de mosselen toe. Doe op het laatste moment de Hollandse garnalen erbij en bestrooi het vispotje met de peterselie.

tip

Zeeuws vispotje

Instructievideo - 03:20 min.