bewaar
Tofusaté met mihoen goreng
Tofusaté met mihoen goreng
bewaar

Tofusaté met mihoen goreng

20 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

mihoen

3 el

traditionele olijfolie

375 g

tofu naturel

2 tenen

knoflook

4 el

ketjap

2 zakken

Thaise roerbakmix

1 zakje

nasi kruidenmix

½ bakje

kant-en-klare satésaus

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

Bereid de miehoen volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken en schep om met 1 el olie. Snijd de tofu in 4 dikke plakken en snijd deze in de lengte in 3 repen. Rijg elke reep aan een satéstokje. Pers 1 teen knoflook en meng met 2 el ketjap, 1 el olie en wat zout en bestrijk de tofurepen hiermee. Laat 15 min. staan. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de roerbakmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kruidenmix nasi toe, pers de tweede teen knoflook boven de wok en roer de rest van de ketjap erdoor. Voeg de miehoen toe en meng alles goed. Houd de mihoen goreng warm op een klein pitje. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een grillpan voor en leg de tofuspiesen erin. Rooster ze aan beide kanten 2 min. Serveer de tofusaté met de pindasaus en de mihoen goreng.