Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui, was de prei en snijd deze in ringen.
Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van het eimengsel in 4 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Laat de omelet op een bord glijden en bak met de olie de rest van het eimengsel op dezelfde manier een tweede omelet.
Verhit de rest van de olie in een wok en bak de ui, prei en de Chinese roerbakmix 4 min. Voeg de mix voor roerbakmie en het water toe en bak nog 2 min. Snijd de omeletten in reepjes. Schep de omeletreepjes door de mihoen. Verdeel de mihoen over de kommen. Serveer met de satésaus.
Mihoen goreng met pindasaus en omeletreepjes
Lekker, gemakkelijk en vertrouwd (en toch net weer even anders dan anders).
- variatietipIn plaats van de omelet kun je de eieren ook in 7-8 min. hard koken. Houd ze warm in de satésaus.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Gerelateerde recepten
Mihoen goreng met pindasaus en omeletreepjes
Lekker, gemakkelijk en vertrouwd (en toch net weer even anders dan anders).

hoofdgerecht
4 personen
675 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui, was de prei en snijd deze in ringen.
Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van het eimengsel in 4 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Laat de omelet op een bord glijden en bak met de olie de rest van het eimengsel op dezelfde manier een tweede omelet.
Verhit de rest van de olie in een wok en bak de ui, prei en de Chinese roerbakmix 4 min. Voeg de mix voor roerbakmie en het water toe en bak nog 2 min. Snijd de omeletten in reepjes. Schep de omeletreepjes door de mihoen. Verdeel de mihoen over de kommen. Serveer met de satésaus.
variatietip:In plaats van de omelet kun je de eieren ook in 7-8 min. hard koken. Houd ze warm in de satésaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
520 ml kant-en-klare satésaus
300 g mihoen
1 prei
1 ui
6 middelgrote eieren
6 el traditionele olijfolie
600 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
48 g mix voor roerbakmie
150 ml kraanwater