Boerenomelet

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g kruidenboter
- 200 g spekreepjes
- 400 g diepvries aardappeldobbelsteentjes
- 250 g verse soepgroente
- 6 middelgrote eieren
- 2 el halfvolle melk
- ½ boerenvolkorenbrood sesam
Advertentie
Bereiden
- Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag ¼ van de kruidenboter. Bak de spekreepjes in ca. 5 min. uit. Voeg de dobbeltjes toe en bak al omscheppend ca. 5 min. Voeg de soepgroenten toe en bak ca. 3 min. mee.
- Klop in een kom de eieren los met de melk. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel bij het aardappelgroentemengsel. Laat het ei op matig vuur in ca. 15 min. stollen. Rooster ondertussen het brood. Serveer de omelet met geroosterd brood en de rest van de kruidenboter.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 785 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 48 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Boerenomelet
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Boerenomelet
- 25 g kruidenboter
- 200 g spekreepjes
Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de kruidenboter. Bak de spekreepjes in ca. 5 min. uit.
- 400 g diepvries aardappeldobbelsteentjes
- 250 g verse soepgroente
Voeg de dobbeltjes toe en bak al omscheppend ca. 5 min. Voeg de soepgroenten toe en bak ca. 3 min. mee.
- 6 middelgrote eieren
- 2 el halfvolle melk
Klop in een kom de eieren los met de melk. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel bij het aardappelgroentemengsel.
- ½ boerenvolkorenbrood sesam
- 75 g kruidenboter
Laat het ei op matig vuur in ca. 15 min. stollen. Rooster ondertussen het brood. Serveer de omelet met geroosterd brood en de kruidenboter.