bewaar
Spinaziepasta met spiegelei
Spinaziepasta met spiegelei
bewaar

Spinaziepasta met spiegelei

20 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

volkoren spaghetti

3 el

olijfolie

2 zakken

verse spinazie

3 tenen

knoflook

1 bekertje

crème fraîche

4

eieren

1 80 g

geraspte oude kaas

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg steeds een portie spinazie toe en laat al omscheppend slinken voordat u een nieuwe portie toevoegt. Herhaal tot alle spinazie geslonken en het vocht verdampt is.

3

Bak de knoflook 1 min. mee. Draai het vuur laag en voeg de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Breek er voorzichtig de eieren boven, probeer de dooier heel te houden. Bak de spiegeleieren op laag vuur.

5

Schep de spaghetti door de spinazie en verdeel over 4 borden. Leg op elk bord een spiegelei en bestrooi met de kaas.