bewaar
Egyptische om ali
Egyptische om ali
bewaar

Egyptische om ali

20 min. bereiden
15 min. wachten
140waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 pak

filodeeg

1 zakje

walnoten

1 bakje

pecannoten

50 g

hazelnoten

50 g

rozijnen

1 bakje

gemalen kokos

500 ml

volle melk

100 g

suiker

½ beker

slagroom

Dit heb je nodig

  • bakpapier, ovenschaal (Ø 26 cm), ingevet met boter

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er net zoveel vellen filodeeg op als er op de bakplaat passen. Bak de vellen in ca. 3-4 min. goudbruin. Houd goed in de gaten: het kan hard gaan. Laat de vellen filodeeg afkoelen. Herhaal tot alle vellen gebakken zijn.

2

Meng de walnoten, de pecannoten, de hazelnoten, de rozijnen en de kokos in een kom. Houd wat noten achter voor garnering. Breek het filodeeg in stukken van ca. 4 cm. en voeg toe aan het notenmengsel. Schep het mengsel in de ovenschaal. Breng de melk met 75 g suiker aan de kook. Zet de grill van de oven aan.

3

Schenk de hete melk over de noten en het filodeeg. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf en strijk uit over het notenmengsel. Zet de schaal ca. 4 min. onder de hete grill. Neem uit de oven en bestrooi met de achtergehouden noten.