bewaar
Egyptische om ali
Egyptische om ali
bewaar

Egyptische om ali

20 min. bereiden
15 min. wachten
141waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 pak

filodeeg

1 zakje

walnoten

1 bakje

pecannoten

50 g

hazelnoten

50 g

rozijnen

1 bakje

gemalen kokos

500 ml

volle melk

100 g

suiker

½ beker

slagroom

Dit heb je nodig

  • bakpapier, ovenschaal (Ø 26 cm), ingevet met boter

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er net zoveel vellen filodeeg op als er op de bakplaat passen. Bak de vellen in ca. 3-4 min. goudbruin. Houd goed in de gaten: het kan hard gaan. Laat de vellen filodeeg afkoelen. Herhaal tot alle vellen gebakken zijn.

2

Meng de walnoten, de pecannoten, de hazelnoten, de rozijnen en de kokos in een kom. Houd wat noten achter voor garnering. Breek het filodeeg in stukken van ca. 4 cm. en voeg toe aan het notenmengsel. Schep het mengsel in de ovenschaal. Breng de melk met 75 g suiker aan de kook. Zet de grill van de oven aan.

3

Schenk de hete melk over de noten en het filodeeg. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf en strijk uit over het notenmengsel. Zet de schaal ca. 4 min. onder de hete grill. Neem uit de oven en bestrooi met de achtergehouden noten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Egyptische om ali

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig