bewaar
Mangopasteitjes
Mangopasteitjes
bewaar

Mangopasteitjes

45 min. bereiden
30 min. wachten
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

bloem

1 el

suiker

1 tl

bakpoeder

175 g

koude boter

1

ei

1

ui

1 teen

knoflook

2 tl

sambal badjak

300 g

gehakt

1

tomaat

1

mango

2 el

rozijnen

frituurvet

Dit heb je nodig

  • deegroller, frituurpan

Aan de slag

1

Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en 1 tl zout. Voeg 150 g boter toe en meng tot een kruimelige massa. Voeg het ei en 2 tot 3 el ijskoud water toe. Kneed tot een soepel deeg. Als het te droog is, voeg dan nog wat water toe. Vorm tot een bal en dek af met vershoudfolie. Zet minimaal 30 min. in de koelkast.

2

Verhit de rest van de boter en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook en de sambal toe en roer 1 min. goed door. Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Voeg vervolgens de tomaat, de mango en de rozijnen toe. Breng op smaak met peper en zout. Warm alle ingrediënten 2 min. door. Laat afkoelen.

3

Zet de frituurpan op 170 °C. Verdeel het deeg in 12 bolletjes van gelijke grootte. Bestuif het werkblad met bloem en rol de bolletjes met de deegroller uit tot cirkels van ca. 14 cm Ø. Schep op elke cirkel 2 el gehaktmengsel en bestrijk de randen met water. Vouw het deeglapje dubbel en druk de randen goed aan, eventueel met een vork.

4

Frituur telkens 2 of 3 pasteitjes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Lekker met rijst, sperziebonen en chilisaus.

Mangopasteitjes van Jerrol

Instructievideo - 02:14 min.