bewaar
Tomaat-sardine-ovenschotel
Tomaat-sardine-ovenschotel
bewaar

Tomaat-sardine-ovenschotel

15 min. bereiden
35 min. wachten
204waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 blikken

gepelde tomaten

1

ui

3 takjes

verse tijm

2 el

olijfolie

1 teen

knoflook

3 blikjes

sardinesfilets

1 blikje

olijven

4 takjes

platte peterselie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tomaten uitlekken, halveer ze en verdeel ze over de ovenschaal. Leg de uienringen op de tomaten. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi ze over de ui. Meng de olie met de knoflook, voeg peper en zout naar smaak toe en sprenkel over de tomaten, ui en tijm. Zet de schaal 20-25 min. in het midden van de oven.

2

Laat ondertussen de sardines uitlekken en verwijder eventuele graten. Haal de schaal uit de oven en leg de sardines tussen de tomaten. Verdeel de olijven erover. Zet de schaal nog 10 min. in de oven.

3

Snijd de blaadjes peterselie fijn en strooi over de sardines. Lekker met gebakken aardappelschijfjes en een frisse salade van eikenbladsla melange.