bewaar
Komkommersoep
Komkommersoep
bewaar

Komkommersoep

10 min. bereiden
1 uur wachten
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

komkommers

15 g

verse koriander

1

rode peper

150 g

Griekse yoghurt

1

limoen

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • blender of keukenmachine

Aan de slag

1

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de korianderblaadjes fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

2

Doe de komkommer en koriander in een blender of keukenmachine en maal fijn. Voeg de yoghurt toe en breng op smaak met zout. Voeg de rode peper toe. Meng het geheel goed door. Pers de limoen uit en breng de soep op smaak met het limoensap. Voeg water toe als de soep te dik is.

3

Laat in 1 uur afgedekt in de koelkast koud worden. Schenk de soep in kommen en besprenkel met de olie.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.