bewaar
Courgette met tijm en bieslook
Courgette met tijm en bieslook
bewaar

Courgette met tijm en bieslook

20 min. bereiden
30 min. wachten
103waarderingen

Ingrediënten

4

courgettes

200 g

Bettine chevre frais

1 bakje

verse tijm

1

citroen

1 bakje

ricotta

1 bakje

bieslook

2 tenen

knoflook

8 el

olijfolie extra vierge

1 pak

pappardelle

1

rode peper

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd in de lengte een plak van 1 cm van elke courgette af en snijd die plakken in kleine blokjes. Verkruimel de geitenkaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de gele schil van de citroen.

2

Doe de courgetteblokjes in een kom en meng met de helft van de geitenkaas, de ricotta, de helft van de tijm, de helft van de bieslook, 1 geperste teen knoflook en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.

3

Hol de courgettes aan de kant van het snijvlak uit met een lepeltje en vul ze met het kaas-kruidenmengsel. Besprenkel elke gevulde courgette met 1/2 el olie en leg ze in een ovenschaal. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de courgettes in 30 min. gaar.

4

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep de rest van de geitenkaas, de bieslook, de tijm, de olie, de knoflook en de rode peper erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta bij de courgette.

tip

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.