Taco's met varkensvlees en witte kaas

mexicaans
hoofdgerecht
4 personen
3
55
Advertentie
Ingrediënten
- 1 schaal varkensschnitzel ((2 stuks, ca. 260 g), in blokjes)
- 300 g gebroken sperziebonen (zak 1 kg, diepvries)
- 1 pakje tacoschelpen (taco shells, 12 stuks)
- 2 el olie
- 1 ui (in parten)
- 1 groene paprika (in stukjes)
- 1 blik chilibonen (400 g)
- 1 beker salade kaasblokjes (200 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 125 °C. Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi met peper en zout. Kook de sperziebonen in kokend water 5 min. en giet af. Verwarm de taco's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur goudbruin. Voeg de ui en de paprika toe en roerbak 5 min. Voeg de sperziebonen en de chilibonen met vocht toe en breng al roerend aan de kook. Schep op het laatst de saladekaasblokjes erdoor. Breng pittig op smaak met peper.
- Vul de taco's aan tafel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 435 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 10-11