Groentelasagne
Deze veggie-stacked lasagne is écht niet alleen genieten voor de vegetariërs onder ons.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 middelgrote uien
- 1 teen knoflook
- 20 g verse Italiaanse kruiden
- 8 el traditionele olijfolie
- 800 g tomatenblokjes in blik
- 400 g verse spinazie
- 250 g mozzarella
- 200 g Grana Padano kazen
- 15 lasagnebladen
Keukenspullen
- bakpapier
- ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Snijd de courgette en de aubergine met een scherp mes in ronde plakken van ca. 2 mm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn.
- Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een pan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak hierin de spinazie 5 min. tot het geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet.
- Meng de rest van de olie met de kruiden en knoflook. Leg de plakken groente op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de marinade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Gril de groenten 10 min. in de oven. Keer de groenten halverwege. Verlaag de oventemperatuur hierna naar 190 °C.
- Snijd de mozzarella in plakken en rasp de Grana Padano grof. Bedek de schaal met een laagje tomatensaus en daarna met een laag van lasagnebladen. Leg hierop wat spinazie, courgette, aubergine, mozzarella, Grana Padano en tomatensaus. Herhaal vier keer tot de ingrediënten op zijn. Eindig met tomatensaus en kaas.
- Bak de lasagne ca. 30 min. in het midden van de oven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 965 kcal
- eiwit 44 g
-
koolhydraten 63 g
waarvan suikers 18 g -
vet 57 g
waarvan verzadigd 22 g - natrium 520 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Groentelasagne
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groentelasagne
Verwarm de oven voor op 210 °C.
- 1 courgette
- 1 aubergine
Snijd de courgette en de aubergine met een scherp mes in ronde plakken van ca. 2 mm.
- 2 middelgrote uien
- 1 teen knoflook
- 20 g verse Italiaanse kruiden
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn.
- 2 el traditionele olijfolie
- 800 g tomatenblokjes in blik
Verhit de olie in een pan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
- 400 g verse spinazie
- 6 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de spinazie 5 min. tot het geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet.
Meng de rest van de olie met de kruiden en knoflook.
Leg de plakken groente op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de marinade en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Gril de groenten 10 min. in de oven. Keer de groenten halverwege. Verlaag de oventemperatuur hierna naar 190 °C.
- 250 g mozzarella
- 200 g Grana Padano kazen
Snijd de mozzarella in plakken en rasp de Grana Padano grof.
- 3 lasagnebladen
Bedek de schaal met een laagje tomatensaus en daarna met een laag van lasagnebladen.
- 12 lasagnebladen
Leg hierop wat spinazie, courgette, aubergine, mozzarella, Grana Padano en tomatensaus. Herhaal vier keer tot de ingrediënten op zijn.
Eindig met tomatensaus en kaas.
Bak de lasagne ca. 30 min. in het midden van de oven.