bewaar
Kippenpoten alla diavola
Kippenpoten alla diavola
bewaar

Kippenpoten alla diavola

15 min. bereiden
1 uur 20 min. wachten
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bakje

verse Italiaanse kruiden

6 el

olijfolie extra vierge

1

citroen

1 tl

chilipoeder

1

rode peper

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

4

kippenpoten

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie, ovenschaal

Aan de slag

Hak de oregano (lichtgroene blaadjes) en de salie (grijsgroene, ovale blaadjes) uit de Italiaanse kruidenmix heel fijn. Meng de olie met het citroensap, de oregano, de salie, het chilipoeder, de rode peper, de sjalotten en de knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de marinade met de kippenpoten en laat 30 min. afgedekt op een koele plek staan. Schep halverwege om. Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg de kippenpoten in de ovenschaal en schep de helft van de marinade erover. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal in het midden van de hete oven. Haal na 20 min. de folie eraf, schep de rest van de marinade erover, zet de oven op 170 °C en laat de kip nog 25-30 min. verder garen. Lekker met een paar partjes citroen.

algemeenU kunt ook gedroogde oregano en salie gebruiken (beide potje 10 g), maar niet te veel: gedroogd hebben ze een vrij sterke smaak.