Vlees-en-vis­pot­je

Gekruid rundvlees en wilde zalm op één bord: een echte surf ’n turf-maaltijd.

(52) waardeer
hoofdgerecht Gekruid rundvlees en wilde zalm op één bord: een echte surf ’n turf-maaltijd. 4 personen
3 52

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chipolataworstjes in stukken van 3 cm. Snipper de ui en snijd de paprika's in stukken. Verhit de olie in een braadpan en bak de worstjes in 4 min. bruin.
  2. Bak de ui en de paprika 1 min. mee. Bak de tomatenpuree 30 sec. mee en schenk de bouillon erbij.
  3. Draai het vuur laag en schep de linzen erdoor.
  4. Leg de zalm in de pan. Stoof het geheel met de deksel op de pan 5 min. of tot de zalm vanbinnen rosé is; voeg eventueel een extra scheutje bouillon toe.
  5. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het gerecht in diepe borden.

variatietip:

Liever witvis? Neem dan diepvrieskabeljauw- of koolvisfilet. De bereidingswijze blijft hetzelfde.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Vlees-en-vispotje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vlees-en-vis­pot­je

1
1
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 300 g runderchipolata
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de chipolataworstjes in stukken van 3 cm. Snipper de ui en snijd de paprika's in stukken. Verhit de olie in een braadpan en bak de worstjes in 4 min. bruin.

2
2
  • 70 g tomatenpuree
  • 150 ml rundvleesbouillon van tablet

Bak de ui en de paprika 1 min. mee. Bak de tomatenpuree 30 sec. mee en schenk de bouillon erbij.

3
3
  • 800 g bruine linzen in blik

Draai het vuur laag en schep de linzen erdoor.

4
4
  • 250 g diepvries wilde zalm

Leg de zalm in de pan. Stoof het geheel met de deksel op de pan 5 min. of tot de zalm vanbinnen rosé is; voeg eventueel een extra scheutje bouillon toe.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het gerecht in diepe borden.

variatietip:

Liever witvis? Neem dan diepvrieskabeljauw- of koolvisfilet. De bereidingswijze blijft hetzelfde.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.