bewaar
Vlees-en-vispotje
Vlees-en-vispotje
bewaar

Vlees-en-vispotje

Gekruid rundvlees en wilde zalm op één bord: een echte surf ’n turf-maaltijd.

20 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2

rode paprika's

300 g

runderchipolata

2 el

traditionele olijfolie

70 g

tomatenpuree

150 ml

rundvleesbouillon van tablet

800 g

bruine linzen in blik

250 g

diepvries wilde zalm

Gekruid rundvlees en wilde zalm op één bord: een echte surf ’n turf-maaltijd.

Aan de slag

1

Snijd de chipolataworstjes in stukken van 3 cm. Snipper de ui en snijd de paprika's in stukken. Verhit de olie in een braadpan en bak de worstjes in 4 min. bruin.

2

Bak de ui en de paprika 1 min. mee. Bak de tomatenpuree 30 sec. mee en schenk de bouillon erbij.

3

Draai het vuur laag en schep de linzen erdoor.

4

Leg de zalm in de pan. Stoof het geheel met de deksel op de pan 5 min. of tot de zalm vanbinnen rosé is; voeg eventueel een extra scheutje bouillon toe.

5

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het gerecht in diepe borden.

tip

variatietipLiever witvis? Neem dan diepvrieskabeljauw- of koolvisfilet. De bereidingswijze blijft hetzelfde.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.