Snelklaarcouscous

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g couscous
- 650 ml water (heet)
- 450 g diepvries tuinerwten (diepvries)
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 citroen
- 2 rode uien
- 200 g gerookte kipreepjes
- 150 g witte kaas (in blokjes)
Advertentie
Bereiden
- Doe de couscous in een schaal en schenk het hete water erop. Wel de couscous 5 min. en dek de schaal af met vershoudfolie. Spoel in een zeef de tuinerwten onder warm stromend water tot ze net ontdooid zijn. Roer met een vork de couscous los. Voeg de olie met het sap van 1/2 citroen toe.
- Schep de tuinerwten met de ui, de kipreepjes, de kaasblokjes en peper en zout naar smaak erdoor. Snijd de overgebleven 1/2 citroen in partjes.
- Serveer de couscous warm of op kamertemperatuur, met de overgebleven partjes citroen.
bewaartip:
Je kunt de couscous 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Warm de couscous voor het serveren 2 min. op in de magnetron op 800 watt. Is de couscous dan nog niet warm genoeg, verwarm dan nog 30 sec. extra. Je kunt het gerecht ook koud eten!
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 735 kcal
- eiwit 42 g
- koolhydraten 91 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Snelklaarcouscous
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelklaarcouscous
- 400 g couscous
- 650 ml water
Doe de couscous in een schaal en schenk het hete water erop. Wel de couscous 5 min. en dek de schaal af met vershoudfolie.
- 450 g diepvries tuinerwten
Spoel in een zeef de tuinerwten onder warm stromend water tot ze net ontdooid zijn. Roer met een vork de couscous los.
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 citroen
Halveer de citroen. Voeg de olie met het sap van 1/2 citroen toe.
- 2 rode uien
- 200 g gerookte kipreepjes
- 150 g witte kaas
Snipper de ui. Schep de tuinerwten met de ui, de kipreepjes, de kaasblokjes en peper en zout naar smaak erdoor.
Snijd de overgebleven 1/2 citroen in partjes. Serveer de couscous warm of op kamertemperatuur, met de partjes citroen.
bewaartip:
Je kunt de couscous 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Warm de couscous voor het serveren 2 min. op in de magnetron op 800 watt. Is de couscous dan nog niet warm genoeg, verwarm dan nog 30 sec. extra. Je kunt het gerecht ook koud eten!