bewaar
Snelklaarcouscous
Snelklaarcouscous
bewaar

Snelklaarcouscous

10 min. bereiden
128waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

couscous

650 ml

water

450 g

diepvries tuinerwten

3 el

olijfolie extra vierge

1

citroen

2

rode uien

200 g

gerookte kipreepjes

150 g

witte kaas

Aan de slag

1

Doe de couscous in een schaal en schenk het hete water erop. Wel de couscous 5 min. en dek de schaal af met vershoudfolie. Spoel in een zeef de tuinerwten onder warm stromend water tot ze net ontdooid zijn. Roer met een vork de couscous los. Voeg de olie met het sap van 1/2 citroen toe.

2

Schep de tuinerwten met de ui, de kipreepjes, de kaasblokjes en peper en zout naar smaak erdoor. Snijd de overgebleven 1/2 citroen in partjes.

3

Serveer de couscous warm of op kamertemperatuur, met de overgebleven partjes citroen.

bewaartipJe kunt de couscous 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Warm de couscous voor het serveren 2 min. op in de magnetron op 800 watt. Is de couscous dan nog niet warm genoeg, verwarm dan nog 30 sec. extra. Je kunt het gerecht ook koud eten!