bewaar
Rodekoolschotel met knolselderijpuree
Rodekoolschotel met knolselderijpuree
bewaar

Rodekoolschotel met knolselderijpuree

35 min. bereiden
40 min. wachten
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 el

olie

1 schaal

rundergehakt

1

laurierblaadje

½ zakje

juspoeder

1 zakje

gekookte rodekool

2 zakken

knolselderij

Dit heb je nodig

  • hoge ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Fruit de uien goudbruin in de olie, schep het gehakt en het laurierblaadje erbij en roerbak het gehakt rul en bruin. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 150 ml water en voeg de jus toe aan het gehakt. Schep de rodekool met appel in de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erop. Verdeel de bevroren knolselderij aardappelpuree erover, maar haal de walnoten eraf. Schuif de schaal 40 minuten in de oven. Strooi na 30 minuten de stukken walnoot weer erover. Serveer het gerecht warm.