Ro­de­kool­scho­tel met knol­sel­de­rij­pu­ree

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(135) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 135

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hoge ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Fruit de uien goudbruin in de olie, schep het gehakt en het laurierblaadje erbij en roerbak het gehakt rul en bruin. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 150 ml water en voeg de jus toe aan het gehakt. Schep de rodekool met appel in de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erop. Verdeel de bevroren knolselderij aardappelpuree erover, maar haal de walnoten eraf. Schuif de schaal 40 minuten in de oven. Strooi na 30 minuten de stukken walnoot weer erover. Serveer het gerecht warm.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.