bewaar
Bistro-gehaktbal & tomatensalade
Bistro-gehaktbal & tomatensalade
bewaar

Bistro-gehaktbal & tomatensalade

20 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

olijfolie

4 stuks

grootmoeders gehaktballen

2 zakken

aardappelpartjes

5

tomaten

2

uien

1 tl

gedroogde oregano

1 zakje

juspoeder mosterd

Aan de slag

1

Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de gehaktballen in 15 min. goudbruin en gaar.

2

Verhit ondertussen 2 el olie in een grote koeken-pan en bak de aardappelpartjes in 8-10 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

3

Meng de tomaten met de rest van de olie, de helft van de uien en de oregano. Breng op smaak met peper en zout.

4

Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze onder een deksel warm. Bak de rest van de uien in dezelfde pan 3 min. Voeg 250 ml water en het juspoeder toe en breng al roerend aan de kook. Laat de jus 1 min. doorkoken.

5

Leg de gehaktballen op 4 borden. Verdeel de jus erover en schep de aardappelpartjes erbij. Serveer met de tomatensalade.