bewaar
Thais stoofpotje
Thais stoofpotje
bewaar

Thais stoofpotje

Je geduld wordt beloond: het rundvlees in dit stoofgerecht met kokos wordt malser dan mals.

30 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
445waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 kg

rib-runderlappen

2 tenen

knoflook

70 g

rode currypasta

2 el

sesamolie

1

ui

2 el

zonnebloemolie

750 ml

rundvleesbouillon van tablet

400 g

pandanrijst

200 ml

kokosmelk

400 g

verse peultjes

125 g

taugé

Dit heb je nodig

  • wok met deksel

Je geduld wordt beloond: het rundvlees in dit stoofgerecht met kokos wordt malser dan mals.

Aan de slag

1

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Roer de knoflook en de currypasta door de sesamolie en meng door het vlees. Laat het vlees een halfuur afgedekt in de koelkast marineren. Maak ondertussen runderbouillon van tablet.

2

Snipper de ui. Zet de wok op hoog vuur en laat heet worden. Verhit de zonnebloemolie en bak het vlees en de ui kort aan. Voeg ⅓ van de bouillon toe en laat het vlees ruim 2 uur op laag vuur stoven, met de deksel op de pan. Voeg tussendoor steeds wat bouillon toe. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Schenk de kokosmelk bij het vlees en voeg de peultjes toe. Schep om en laat nog 5 min. koken. Voeg de taugé toe en serveer met de rijst.

tip

bereidingstipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar het afgedekt in de koelkast en warm het langzaam op. Voeg op het laatst de taugé toe.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.