bewaar
Broccolisoep met patétorentjes
Broccolisoep met patétorentjes
bewaar

Broccolisoep met patétorentjes

Je kunt een stokbroodje bij de soep serveren, maar deze broodtorentjes zijn toch eigenlijk veel leuker?

25 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

broccoli

1

ui

1

knoflook

2 el

zonnebloemolie

600 ml

rundvleesbouillon van tablet

8

bruin casinobrood

200 g

rode vruchten crèmepaté

8

kropsla

150 ml

kookroom

Je kunt een stokbroodje bij de soep serveren, maar deze broodtorentjes zijn toch eigenlijk veel leuker?

Aan de slag

1

Maak de broccoli schoon. Verdeel deze in roosjes en snijd deze stronken in stukjes. Pel en snipper vervolgens de uit. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin zacht de ui en knoflook voor 2 min. Voeg hier de broccoli, 600 ml water en de bouillonblokjes aan toe. Breng het aan de kook en laat de soep vervolgens 8 min. koken.

2

Besmeer de helft van de sneden brood dik met paté, beleg ze met sla en dek ze af met de rest van het brood. Snijd het brood op in vieren, stapel ze op en prik ze met een satéprikker vast. Pureer de soep, voeg de room toe en verwarm het goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over de borden of kommen. Serveer met de patétorentjes.