Gegrilde hertenbiefstuk uit Tabasco

mexicaans
hoofdgerecht
4 personen
3
29
Advertentie
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 4 eetlepels olie
- 1 eetlepel gemalen komijn (djinten)
- tabasco
- 4 hertenbiefstukjes
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 3 vleestomaten (ontveld en in stukken)
- 1 bosuitje (in ringen)
- 3 takjes koriander (fijngehakt)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Sinaasappel schoonboenen en 2/3 deel van schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In lage schaal helft van sap, driekwart van rasp, 2 el olie, komijn en enkele druppels tabasco door elkaar roeren. Biefstukken erdoor wentelen en 15 min. bij kamertemperatuur marineren. In droge koekenpan zonnebloempitten lichtbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Intussen grillpan verhitten. Tomaten halveren en snijvlakken bestrijken met 1 el olie. Tomaten in grillpan op matig vuur in 4 min. aan beide zijden lichtbruin roosteren en in kom met vork fijnprakken. Tomatenmoes mengen met bosuitje, koriander, 1 el sinaasappelsap en rest van rasp. Op smaak brengen met tabasco en zout.
- Grillpan verhitten. Biefstukken uit marinade nemen en in 5 min. bruin en van binnen rosé grillen, halverwege keren. Biefstukken op vier borden leggen. Zonnebloempitten en zout erover strooien, saus erbij serveren. Lekker met geroosterde pompoen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 260 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Mexico