bewaar
Gegrilde hertenbiefstuk uit Tabasco
Gegrilde hertenbiefstuk uit Tabasco
bewaar

Gegrilde hertenbiefstuk uit Tabasco

25 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

4 eetlepels

olie

1 eetlepel

gemalen komijn (djinten)

tabasco

4

hertenbiefstukjes

2 eetlepels

zonnebloempitten

3

vleestomaten

1

bosuitje

3 takjes

koriander

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Sinaasappel schoonboenen en 2/3 deel van schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In lage schaal helft van sap, driekwart van rasp, 2 el olie, komijn en enkele druppels tabasco door elkaar roeren. Biefstukken erdoor wentelen en 15 min. bij kamertemperatuur marineren. In droge koekenpan zonnebloempitten lichtbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Intussen grillpan verhitten. Tomaten halveren en snijvlakken bestrijken met 1 el olie. Tomaten in grillpan op matig vuur in 4 min. aan beide zijden lichtbruin roosteren en in kom met vork fijnprakken. Tomatenmoes mengen met bosuitje, koriander, 1 el sinaasappelsap en rest van rasp. Op smaak brengen met tabasco en zout.

2

Grillpan verhitten. Biefstukken uit marinade nemen en in 5 min. bruin en van binnen rosé grillen, halverwege keren. Biefstukken op vier borden leggen. Zonnebloempitten en zout erover strooien, saus erbij serveren. Lekker met geroosterde pompoen.