bewaar
Bruine bonen met kip
Bruine bonen met kip
bewaar

Bruine bonen met kip

50 min. bereiden
1 uur wachten
103waarderingen

Ingrediënten

5 eetlepels

ketjap manis

3 eetlepels

ketchup

2 theelepels

paprikapoeder

2 theelepels

Chinese

4 eetlepels

zonnebloemolie

4 tenen

knoflook

2

uien

1 kg

kipkluifjes

1 blikje

tomatenpuree

2 potten

Hollandse

½ lt

kippenbouillon

Dit heb je nodig

  • bakpapier, ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de ovenschaal met bakpapier. Meng de ketjap met de ketchup, het paprikapoeder, 1 theelepel Chinese 5 spices, 2 eetlepels olie, de helft van de knoflook en de helft van de ui. Schep het mengsel om met de kip en doe alles in de ovenschaal. Zet in de oven en laat de kip in 1 uur gaar worden. Dek af met aluminiumfolie als het te donker wordt. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de rest van de knoflook en de ui 5 minuten. Voeg de rest van de Chinese 5 spices en flink wat peper toe. Doe de tomatenpuree en de bonen erbij en schep alles om. Schenk een beetje bouillon bij de bonen en laat op laag vuur 45 minuten zachtjes koken zodat de smaken er goed in trekken. Voeg bouillon toe als het te droog wordt. Serveer het bonenmengsel met de kip. Lekker met pandanrijst en komkommersalade.