bewaar
Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen
Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen
bewaar

Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen

25 min. bereiden
20 min. wachten
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 ml

melk

2 sneetjes

witbrood

300 g

rundergehakt

300 g

half-om-halfgehakt

1

ei

2 el

grove mosterd

1 tl

nootmuskaat

75 g

gezouten roomboter

1 kg

kruimige aardappelen

600 g

sperziebonen

125 g

gerookte magere spekblokjes

Aan de slag

Schenk de melk in een schaal en leg het brood erin. Meng het rundergehakt met het half-om-half gehakt en het ei. Knijp het brood uit en meng het erdoor. Voeg de mosterd en de nootmuskaat toe, en peper en zout naar smaak. Kneed goed door. Draai met natte handen 4 ballen. Verwarm de boter in een braadpan. Voeg, als de boter niet meer schuimt, de gehaktballen toe en braad ze op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Draai het vuur laag en braad de gehaktballen in 20 min. gaar, met de deksel schuin op de pan. Keer ze regelmatig. Schil ondertussen de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwijder de steelaanzet van de bonen en kook ze in 8 min. beetgaar. Bak het spek 5 min. in een pan met antiaanbaklaag. Meng door de gare bonen. Schep de aardappelen, de bonen en de gehaktballen op 4 borden en schenk wat van het braadvocht bij de aardappelen.

algemeenGehaktbal met aardappelen en sperziebonen is het favoriete gerecht van Michel Breuer verdediger van SC Heerenveen. 'Koken is echt mijn hobby. Deze gehaktbal draai ik dan ook het liefst zelf! Een gehaktbal is natuurlijk ook lekker simpel en het hoort er een beetje bij in onze sport. Ik eet dit gerecht vaak doordeweeks, na een zware training. Dan kan ik er echt zin in hebben.'

Aardappelen en pasta koken

Instructievideo - 02:52 min.