bewaar
Aardappeltjes met peterselie-sesamboter
Aardappeltjes met peterselie-sesamboter
bewaar

Aardappeltjes met peterselie-sesamboter

30 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 takjes

peterselie

½

limoen

40 g

zachte roomboter

2 theelepels

sesamolie

zout

versgemalen peper

½ zak

aardappels (Linzer delicatess)

½ eetlepel

sesamzaadjes

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

Aan de slag

1

Peterselie heel fijnhakken. Limoen schoonboenen en boven kommetje schil raspen. Limoen erboven uitknijpen. Peterselie, boter, sesamolie en zout en peper naar smaak erdoor roeren. Botermengsel op stuk plasticfolie scheppen, tot rolletje vormen en in folie gewikkeld tot gebruik in koelkast leggen.

2

Aardappels onder stromend water schoonboenen en in vieren snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in 15 à 20 minuten zachtjes gaar koken. Afgieten en overdoen in schaal. Sesamzaad erdoor scheppen. Boter in plakjes snijden en op aardappels leggen. Serveren bij geroosterd lamsvlees.