bewaar
Pikante groene salade
Pikante groene salade
bewaar

Pikante groene salade

Het zoetzure van de granaatappel en het pittige van sambal. Deze salade is absoluut niet saai!

20 min. bereiden
licht pittig
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

granaatappel

100 ml

traditionele olijfolie

1 el

sinaasappelsap

½ tl

sambal oelek

1

sjalot

1

avocado

75 g

slamelange

Het zoetzure van de granaatappel en het pittige van sambal. Deze salade is absoluut niet saai!

Aan de slag

1

Halveer de granaatappel. Verwijder boven een kom met een theelepel de zaden en vang het sap op. Roer in een kopje de olie, sinaasappelsap, granaatappelsap, zout en sambal tot een dressing. Snijd de sjalot in flinterdunne ringen.

2

Schil de avocado, halveer en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in schijfjes. Meng de sjalotringen, avocado en sla met de granaatappelpitten en schep de dressing erdoor.