Groe­ne sa­la­de

(4) waardeer
bijgerecht 4 personen
2 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de cherrytomaten. Snijd de komkommer met schil in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de tomaten, komkommer en biet door de rucolamelange. Snijd voor de dressing de sjalot zo fijn mogelijk. Meng met de olie, azijn en mosterd en breng op smaak met peper. Meng door de salade en bestrooi met de zonnebloempitten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Ook te zien in
Allerhande Kookt

Groene salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne sa­la­de

1
1
  • 150 g cherrytomaten
  • 1 komkommer

Halveer de cherrytomaten. Snijd de komkommer met schil in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes.

2
2
  • 50 g biet julienne
  • 300 g rucola slamelange

Meng de tomaten, komkommer en biet door de rucolamelange.

3
3
  • 1 sjalot
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 50 g zonnebloempitten

Snijd voor de dressing de sjalot zo fijn mogelijk. Meng met de olie, azijn en mosterd en breng op smaak met peper. Meng door de salade en bestrooi met de zonnebloempitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.