Groene salade met pistachedressing

frans
bijgerecht
8 personen
3
15
Advertentie
Ingrediënten
- 2 sneetjes Pain Madeleine (maïsbrood oudbakken)
- 7 eetlepels olijfolie
- 125 g pistachenoten
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 limoen (uitgeperst)
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 zak friséesla (200 g)
- 1 zak rucolasla (75 g)
- 1 bakje tuinkers (losgeknipt)
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Brood ontkorsten en in keukenmachine tot fijn kruim malen. In koekenpan 2 el olie verhitten. Broodkruim op laag vuur in 4 minuten knapperig en goudbruin bakken, af en toe roeren. Pistachenoten pellen. Onder koud stromend water stugge velletjes en zout van nootjes wrijven.
- In slakom dressing kloppen van rest van olie, sjalot, knoflook, limoensap, mosterd en tijm. Op smaak brengen met zout en peper. Frisée, rucola, tuinkers en pistachenoten door dressing mengen. Geroosterde broodkruim erover strooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 205 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 9 g
- vet 18 g