bewaar
Groene salade met pistachedressing
Groene salade met pistachedressing
bewaar

Groene salade met pistachedressing

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 sneetjes

Pain Madeleine

7 eetlepels

olijfolie

125 g

pistachenoten

1

sjalot

1 teentje

knoflook

1

limoen

1 theelepel

Dijonmosterd

1 theelepel

gedroogde tijm

1 zak

friséesla

1 zak

rucolasla

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Brood ontkorsten en in keukenmachine tot fijn kruim malen. In koekenpan 2 el olie verhitten. Broodkruim op laag vuur in 4 minuten knapperig en goudbruin bakken, af en toe roeren. Pistachenoten pellen. Onder koud stromend water stugge velletjes en zout van nootjes wrijven.

2

In slakom dressing kloppen van rest van olie, sjalot, knoflook, limoensap, mosterd en tijm. Op smaak brengen met zout en peper. Frisée, rucola, tuinkers en pistachenoten door dressing mengen. Geroosterde broodkruim erover strooien.