bewaar
Groene risotto met ricotta
Groene risotto met ricotta
bewaar

Groene risotto met ricotta

45 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

olijfolie

1 zak

spinazie

40 g

roomboter

1

ui

2 stengels

bleekselderij

350 g

risottorijst

100 ml

droge witte wijn

550 ml

kippenbouillon

1 bakje

ricotta

chilipeper

1 bakje

platte peterselie

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en bak de helft van de spinazie. Voeg zodra deze geslonken is de andere helft toe. Houd de spinazie apart.

2

Verhit 20 g boter in een soeppan met een dikke bodem en bak de ui en bleekselderij op middelhoog vuur 5 min. Laat het geheel niet kleuren. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Roer de spinazie en de helft van de ricotta door de risotto. Voeg eventueel nog wat bouillon toe, zodat de risotto nog steeds vochtig is. Neem de pan van het vuur. Breng op smaak met peper, zout en chilipeper.

3

Roer de rest van de boter erdoor, doe de deksel op de pan en laat de risotto 5 min. staan. Schep de peterselie erdoor en verdeel de rest van de ricotta erover. Serveer direct.

tip

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.