Risotto met twee soorten kaas

Advertentie
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui (fijngesneden)
- 250 g risottorijst
- 150 ml droge witte wijn
- 500 ml kippenbouillon (van tablet)
- 200 g sugar snaps
- 100 g pecorino (kaas) (stukje)
- 100 g ricotta (bakje a 250 g)
- 1 zakje verse basilicum ((15 g) blaadjes grof gescheurd)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui glazig. Roer de rijst erdoor en bak hem al omscheppend tot de korrels rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat het geheel sudderen totdat de wijn is opgenomen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst in 20 minuten op laag vuur gaarsudderen. Roer regelmatig en voeg steeds een scheut bouillon toe. De risotto is goed als de rijst smeuïg en vochtig is, maar nog wel beet heeft. Kook de sugar snaps in ruim water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Schaaf 4-8 plakken van de pecorino en breek ze in stukken. Rasp de rest van de pecorino. Roer achtereenvolgens de ricotta en de geraspte pecorino door de risotto, terwijl die nog op laag vuur staat, totdat de kaas iets is gesmolten. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de risotto in vier warme diepe borden en verdeel de sugar snaps en de stukjes pecorino erover. Garneer met het basilicum. Serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 485 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 52 g
- vet 21 g