bewaar
Risotto met twee soorten kaas
Risotto met twee soorten kaas
bewaar

Risotto met twee soorten kaas

30 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie

1

ui

250 g

risottorijst

150 ml

droge witte wijn

500 ml

kippenbouillon

200 g

sugar snaps

100 g

pecorino (kaas)

100 g

ricotta

1 zakje

verse basilicum

Aan de slag

Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui glazig. Roer de rijst erdoor en bak hem al omscheppend tot de korrels rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat het geheel sudderen totdat de wijn is opgenomen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst in 20 minuten op laag vuur gaarsudderen. Roer regelmatig en voeg steeds een scheut bouillon toe. De risotto is goed als de rijst smeuïg en vochtig is, maar nog wel beet heeft. Kook de sugar snaps in ruim water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Schaaf 4-8 plakken van de pecorino en breek ze in stukken. Rasp de rest van de pecorino. Roer achtereenvolgens de ricotta en de geraspte pecorino door de risotto, terwijl die nog op laag vuur staat, totdat de kaas iets is gesmolten. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de risotto in vier warme diepe borden en verdeel de sugar snaps en de stukjes pecorino erover. Garneer met het basilicum. Serveer direct.