bewaar
Tagliatelle met artisjok en tijm
Tagliatelle met artisjok en tijm
bewaar

Tagliatelle met artisjok en tijm

20 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

tagliatelle

2 eetlepels

olijfolie

1

rode ui

2 blikken

artisjokharten

100 ml

witte wijn

1 eetlepel

verse tijm

1 stukje

kaas

Aan de slag

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uiringen. Voeg de artisjokharten toe en bak ze 5 minuten mee. Schenk de wijn erbij en laat 2 minuten meekoken. Schep vervolgens de tagliatelle en de tijmblaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schaaf de pecorino over het gerecht en serveer direct.

algemeenRis de overgebleven tijm van de takjes en roer ze door een paar eetlepels honing. Lekker in de thee of op een boterham.